Studiebegeleiding

Den Bramel studiebegeleiding biedt begeleiding aan voor scholieren uit het voortgezet onderwijs (VO) en middelbaar onderwijs (MBO). Onze begeleiding bestaat uit het leren plannen en maken van het schoolwerk, het verlenen van ondersteuning bij het maakwerk en het overhoren van het leerwerk. Samen gaan we op zoek naar de manier van werken die het beste bij de scholier past.

Wij doen er alles aan om de scholier goed voorbereid naar school te laten gaan.

Dyslexie of gedragsproblemen

Dyslexie en gedragsproblemen hoeven geen belemmering te zijn om het schoolwerk te maken. Den Bramel studiebegeleiding biedt rust en begeleidt vanuit een duidelijke structuur. Om voor deze scholieren continuïteit in hun begeleiding te bieden, is er dagelijks een gedrags- en dyslexiespecialist aanwezig. Op één van onze computers is het dyslexieprogramma Kurzweil geïnstalleerd, hiermee kan eventueel gewerkt worden. Voor scholieren die zelf een dyslexieprogramma hebben, is het mogelijk om bij Den Bramel studiebegeleiding boeken in te scannen voor gebruik.

Ons doel

Den Bramel studiebegeleiding stelt zich ten doel om elke scholier zijn of haar schoolwerk zelfstandig te laten maken. Hoe lang dit duurt, is voor iedere scholier verschillend.

Ouders

Wij zijn ons ervan bewust dat het contact met ouders of verzorgers van groot belang is. Wij zullen daarom regelmatig contact met de ouders of verzorgers hebben over de voortgang van de scholier.